Nieuws

 

 

Dinsdag 20 juli 2021.

 

Jos Theunissen meldt zich als aspirant lid.

 

 

Dinsdag 6 juli 2021.

 

De repetities zijn hervat. Grote opkomst. Veel enthousiasme.

 

 

Dinsdag 8 juni 2021.

 

Alle leden hebben gereageerd op het voorstel van het bestuur. 97% van de leden is positief en 87% zal aanwezig zijn op de eerste repetitie op 6 juli. Een aantal leden houden vakantie en kunnen om die reden niet aanwezig zijn.

 

 

Dinsdag 1 juni 2021.

 

Het bestuur stelt de leden voor om de repetities te herstarten vanaf dinsdag 6 juli. Op 29 juni wordt een aftrapbijeenkomst georganiseerd om bij te praten over de voorbije maanden zonder repetitie. Tevens zal worden uitgelegd hoe je jezelf het best kan voorbereiden op het hervatten van de zangrepetities.

 

 

Dinsdag 13 april 2021.

 

We geven met grote droefheid kennis van het overlijden van onze bariton, Jan Truijens, op maandag 12 april 2021.

 

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het verwerken van het verlies.

 

Jan Truijen

12-04-2021

 

 

Donderdag 25 maart 2021.

 

We geven met grote droefheid kennis van het overlijden van onze bariton, Herman Hermans, op woensdag 24 maart 2021.

 

Wij wensen zijn vrouw Mientje, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het verwerken van het verlies.

 

Herman Hermans

24-03-2021

 

 

 

 

Eindejaars overpeinzing:

 

Beste Shantylieden en vrienden van de Shantygroep,

 

We begonnen het jaar met volle moed

De repetities draaiden gezellig en goed

Optredens her en der in het vooruitzicht

Tijdens de Jaarvergadering werden nog vele punten belicht

De volgende dag een optreden in Tungelroy

Het leek allemaal zo normaal en toch mooi

Wat we vreesden werd de werkelijkheid

Want in het kader van de Volksgezondheid

Besloot het bestuur dat we er tijdelijk mee gingen stoppen

Omdat als we doorgingen dat niet zou kloppen

Plannen werden gemaakt voor een herstart

Maar leidde uiteindelijk tot meer smart

Nu aan het einde van dit jaar moeten we concluderen

Dat zoveel maanden zonder repetities ons deren

Wat het komende jaar ons gaat brengen

Zal hopelijk niet ons plezier verzengen

Laten we niet teveel prakkiseren

Maar eerst ons laten vaccineren

 

Met die gedachte toosten we op het nieuwe jaar

En dan komt de herstart vanzelf voor elkaar

Rest ons nog uw aller Shantylieden te wensen

Dat u kerst kunt vieren met al die mensen

Die u graag om u heen heeft

Zodat u dat veel moed geeft

Een fijne Kerst voor u allen

En een voorspoedige jaarwisseling zonder vallen

En opstaan in 2021 !

 

 

Het bestuur

 

 

 

 

 

 

 

Het jaar 2020 wordt beheerst door de uitbraak van het Corona virus, Covid-19, en daaruit voortvloeiende maatregelen die de overheid neemt. Het bestuur houdt de vinger aan de pols en informeert u via deze rubriek over het wel of niet doorgaan van repetities en optredens de komende tijd.

 

28 september: Het bestuur besluit de hervatting van de repetities op te schorten. Aangescherpte corona-maatregelen en visie van zaalhouders bieden niet voldoende perspectief voor onmiddellijke hervatting.

17 september: Het bestuur besluit een nieuwe poging te doen de repetities te hervatten. Enerzijds breidt het aantal besmettingen uit, anderzijds is er inmiddels ook meer bekend over maatregelen om verspreiding te vermijden. Met dit laatste gaan we aan de slag. De eerste repetitieavond zal op dinsdag 6 oktober zijn. De locatie wordt de kerk in Budschop. Zaal Centraal is die avond niet voor ons beschikbaar, evenals dinsdag 13 oktober. Iedereen dient zich aan het protocol te houden.

31 juli: Tweede helft juli heeft het bestuur zich beraad op het hervatten van de repetities. Tijdens deze discussie kwamen zoveel aspecten aan de orde die de leden persoonlijk zouden treffen dat besloten is om een enquête onder alle leden te houden. Het resultaat van de enquête was eind juli bekend en toonde aan dat 30% van de leden tegen herstart op korte termijn was. Bij de voorstemmers waren velen die aanvullende maatregelen wilden. Het bestuur heeft daarom besloten de herstart van de repetities voorlopig op te schorten.

 

De maand juli wijzen we aan als zomer(vakantie)stop. Hopelijk zal er in de tussen tijd meer bekend zijn over het risico bij zangrepetities en kunnen we van start gaan in de maand augustus.

1 juni: de maand juni nog geen repetities.

19 mei: Versoepeling van maatregelen geeft nog geen ruimte voor koren tot gezamenlijk repeteren. Het RIVM doen nader onderzoek naar verspreiding aerosolen tijdens zingen. We zullen de resultaten daarvan moeten afwachten alvorens op een verantwoorde wijze weer aan de slag te gaan.

1 en 2 mei: Alle leden ontvangen een set Schrobbelèr (flesje+2 glazen) van het bestuur om te kunnen proosten bij de viering op afstand van de verjaardagen van medeleden. Tevens als hart onder de riem om moed te houden tot het moment dat we de repetities weer kunnen hervatten (in welke vorm dan ook).

21 april: Alle optredens en andere activiteiten tot 1 september afgelast.

3 april: De organisatie heeft het goededoelenfestival Valkenswaard Volkoren op 28 juni in Valkenswaard afgelast en doorgeschoven naar 2021.

De Eynderhooforganisatie heeft besloten het 30-jarig jubileumfeest met de vrijwilligers op 20 juni af te gelasten en naar een latere datum te verzetten.

27 maart: De organisatie heeft het Shantyfestival koor Bravour Woerden op 13 juni afgelast en doorgeschoven naar 2021.

24 maart: Gezien de verder gaande maatregelen die de overheid ons heeft opgelegd op 23 maart zijn we genoodzaakt ook álle repetities én optredens in april en mei af te gelasten. De geplande rondleiding door Nederweert voor de leden met aanhang op 31 mei wordt mogelijk uitgesteld naar latere datum.

17 maart: De Ouderenvereniging Heythuysen heeft het optreden van 19 april afgelast en de Zonnebloemorganisatie Nederweert heeft het optreden van 16 april afgelast.

13 maart: Het bestuur heeft besloten de repetities af te gelasten tot het moment dat de overheidsmaatregelen het hervatten weer toestaan.

 

Voor alle komende en/of afgelaste optredens en andere activiteiten zie de [Agenda].

 

Ons eerste optreden op woensdag 11 maart voor de seniorenvereniging Tungelroy was een succes. Een extra toegift was daarom op zijn plaats.

 

De avond ervoor hebben we de Jaarvergadering gehouden.

 

Op 14 januari zijn de reguliere repetities weer gestart en heeft Ron Peeters zich gepresenteerd als lid om als baritonzanger en accordeonspeler zijn bijdrage te leveren aan onze Shantygroep.

 

Leden en hun partners en genodigden hebben een gezellige avond gehad op onze nieuwjaarsreceptie op dinsdag 7 januari 2020.

 

 

We hebben er sinds december 2019 twee nieuwe leden bij:

- Michel Stienen. Michel heeft een baritonstem. Sinds hij gepensioneerd is wil hij er nog een activiteit bij doen naast sportvliegen, zwemmen, natuur en kaarten. En natuurlijk is hij ook zo nu en dan nog op “de zaak” te vinden.

- Henk van den Bosch. Henk speelt gitaar en zal samen met Ine onze gitaarbegeleiding verzorgen. Henk woont in Venray. Zijn motivatie om wekelijks die afstand te overbruggen: “ik kom in een gemotiveerde Shantygroep, met een mooi repertoire en een goede dirigent”.

 

We hebben de laatste twee optredens op het programma van dit jaar gedaan.

Op dinsdagavond 10 december traden we tijdens de tweede helft van de repetitie op voor het gezelschap dat onze voorzitter, René Verheggen, omringt tijdens de viering van zijn 80ste verjaardag. Op 19 december traden we op voor de Seniorenvereniging van Interpolis.

 

Onze laatste repetitie in 2019 is op dinsdagavond 17 december.

 

Na ruim 13 jaar webbeheerder te zijn geweest voor onze Shantygroep heeft Geert Moonemans het stokje overgedragen aan Paul de Jong. Wij danken Geert en zijn zoon Martijn voor de goede zorg in de afgelopen periode. Geert blijft wel met zijn zangtalent de 2e tenoren versterken.

 

Inmiddels zijn we gestart met het instuderen van ons ‘nieuwe’ nummer “Al die willen te Kaap’ren varen” in de versie van Ancora. Vanaf 2020 kunt u het resultaat beluisteren tijdens onze optredens.

 

Op 9 november kregen we het podium na de pauze bij het ‘Zank Muziek Podium’ van Mannenkoor “de Zank” in Beegden. Voor de pauze traden zijzelf en Zanggroep “Eige Wies” uit Roggel op. Het was een gezellige avond met geslaagde optredens.

 

 

 

Dan was op 26 oktober ons jaarlijkse optreden op de ouderendag georganiseerd door de Lions Weert in Altweerterheide. Een volle zaal, een meer dan volle bühne en mooi weer zorgde ervoor dat we letterlijk en figuurlijk een warm optreden hadden.

 

Op 8 oktober hebben we een open repetitie gehouden in het kader van de week voor de eenzaamheid. Onze bezoekers werden door Zaal Centraal, Wups Pub en onze Shantygroep onthaald met een gratis kop koffie en een plakje cake. Tegelijkertijd konden zij kijken en luisteren hoe het op een repetitie eraan toegaat. Het enthousiasme van de bezoekers was net zo groot als dat we tijdens optredens ervaren. Een korte impressie kunt u op YouTube zien.

 

Op 5 oktober hadden we een workshop met Petra Andriessen, ons aangeboden door het VNK, tijdens de Limburgse koordagen in Roermond. De workshop KoorBoost gaf ook een werkelijke boost aan de deelnemers. Wij gaan een en ander bij onze optredens in uitvoering brengen.

 

 

 

 

We startten de maand oktober met een optreden voor de ouderenvereniging in Lieshout. Deze middag was wel besteed. De aanwezigen hebben genoten van ons repertoire en acts.

 

https://www.nederweert24.nl/wp-content/uploads/2019/06/Shantygroep-Aan-Paol-60-in-de-prijzen-760x570.jpegShantygroep Aan Paol 60 in de prijzen.

De Shantygroep Aan Paol 60 uit Nederweert heeft de beker voor de eerste plaats ontvangen bij het korenfestival tijdens de Leurse Havenfeesten. Ondanks het slechte weer op zaterdag 8 juni kon de organisatie, al was het met wat improvisatie, het korenfestival toch door laten gaan. Het was een geslaagde dag voor publiek én deelnemende koren. Op de foto neemt René Verheggen, de voorzitter van de Shantygroep, de beker in ontvangst van één van de juryleden.

 

De Shantygroep doet gemiddeld 15 optredens per jaar. Maar het grootste plezier is toch de wekelijkse repetitie in de Wups Pub in de Kerkstraat waar oefening in muziek en vertier in de Pub in een goede balans worden gehouden.

 

 

Zondag 17 juni 2018 vond op verschillende plekken in het centrum van Nederweert een zeer divers korenfestival plaats. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van onze shantygroep werd door ons een bijzonder korenfestival georganiseerd waaraan maar liefst negen koren deelnamen.  Burgemeester Evers opende het festival om 13:00 uur op het Horecaplein waarna de negen deelnemende koren het centrum van Nederweert lieten bruisen met verschillende muziekstijlen variërend van Shanty muziek tot alledaagse popsongs.

Het publiek was in groten getale aanwezig en genoot onder het genot van een lekker hapje en drankje van lekkere meezingers, maar ook van mooie luisterliedjes.

Wij hebben genoten van dit festival en de mooie, positieve reacties die wij van zowel publiek als deelnemers mochten ontvangen stimuleren ons om ook de komende jaren verder te gaan op de door ons ingeslagen weg. We hebben de wind vol in de zeilen en zetten koers naar een nieuw hoofdstuk.

Wij willen de gemeente Nederweert, al onze sponsors, de deelnemende muzikanten, het zeer enthousiaste publiek en alle mensen die ons op wat voor manier dan ook een warm hart toedragen heel hartelijk danken voor alle steun in wat voor vorm dan ook. Vol vertrouwen kijken wij uit naar de toekomst en we hopen jullie nog vaak te mogen begroeten.